Grecia – 31.05

Fac ochi. Tata mă întreabă dacă nu plec… Zambesc, aprind o tigara; beau o cafea. Și mă gândesc nițel mai bine. De ce nu?

Azvârlu ceva în rucsac, îl sun pe BRM să-mi regleze un manșon. La miezul zilei pornesc, dar înainte de toate mă opresc la Sfântul Ioan Rusul, la Slobozia de Giurgiu.

Nimeni aici, nimeni. Nimeni! Apăs clanța, cobor, aprind lumina. Mi-e puțin teamă, sunt în capela sfântului. Dar nu sunt singur. Ceva, cineva, mă veghează. Simt că voi merge fără grij. Mă tot răsucesc, încerc să-l surpind. Nu reușesc; zâmbesc. Sunt plin de energie.

Spre deosebire de anul trecut când am venit pe ruta București-Burgas-Sofia, cu rucsacul, acum trec direct munti cu motorul pe traseul București-Sofia. Cei 388 km sunt sufocanti. Ma las la tricou, degeaba. Am deschis toate aerisirile, degeaba. Rulez constant cu 110 – 120 km/h. Degeaba. Asta, până la intrarea pe autostrada, în munte. Parcurg în jur de o oră, stric mai multe șervețele să văd și eu ceva. simt apa si în chiloți, dar nu și în ghete! Și mai știu că după ploaie vine soare.

BRM, mulțumesc pentru echipamentul moto, ăla de ploaie. Iata de ce, de fapt, am trecut pe la el. A ținut ceasul. Dar în Sofia de acum s-au schimbt multe. De la 29 EUR achit 50, parcarea e cu plată; sunt tot aici lângă gară, fix în același loc. Și în afară de asta, nimic.

După două banane, alte doua mai mici și mai zemoase, un sandwich și un Snikers, mic, la ora nouă nu-mi dau seama dacă îmi e foame sau sunt obosit. Probabil ambele. Trag la han, e dumnezeiesc! Azi, acum, mananc un pilaf cu carne de vită cu nuci, cu multe roși și verdeață. Excelent!. Acum sunt doar obosit.

Mă reculeg în pat. Tipul de la primul popas, care dorea să știe cum poate să-i atragă pe giurgiuveni la Nissan, Fiat și alte acareturi, turcul de la cazare care întreaba dacă am partener s-au călătoresc singur. Hahaha, ”presupunând că mi-ai fi prieten, nu îndraznesc să-ți spun prietena (și-i zâmbesc), aș discuta cu tine aici la cafea ce discutăm si la cafeneau de la Moșilor cu Eminescu”. Da, si taraful care mi-a îmbuibat capul.

Lasă un comentariu